Хасково

Задържаният за убийството на Тургай мексиканец не обжалва ареста си

42-годишният мексиканец Виктор Омар, който беше арестуван за убийството на 33-годишния хасковлия Тургай Сали, не е обжалвал определението на Хасковския окръжен съд, с което на 17 февруари му беше наложен постоянен арест.

Неговият служебен защитник Кирил Кирев заяви пред Haskovo.info, че крайният срок за подаването на жалба е изтекъл в понеделник. Засега е преценено, че няма смисъл от обжалване. Искане за изменение на мярката в по-лека обаче може да бъде направено на по-късен етап, например, когато излязат резултатите от назначените експертизи и ако те евентуално сочат към друг извършител. Междувременно мексиканецът възнамерявал да ангажира друг адвокат.

Съд

Haskovo.info припомня, че Тургай беше прострелян на 13 февруари през нощта пред дома си в Хасково. Приживе той е казал на разследващите, че по него е стрелял чужденец, а убийството му е поръчано от някого, изтърпяващ присъда в Гърция.

Убийство
Жертвата е простреляна пред дома си в Хасково

Мексиканецът пък беше арестуван малко по-късно в столичен хотел. Омар каза пред хасковския съд, че работи като танцьор в цирк, постоянният му адрес бил в Мадрид, но последните години е живял в Гърция. Нямал врагове в България и нямал причина да извършва престъпление. Той каза, че пристигнал у нас по покана на свои познати, които му предлагали работа в цирк.

Според съда обаче лицева експертиза по видеозаписите подкрепя обвинителната теза. 7 свидетели са дали показания. Двама подкрепят твърденията на жертвата, че поръчителите му са в гръцки затвор, откъдето Омар е освободен през есента.

Тургай е казал приживе на разследващите, че убийството му е поръчано от затвора в Гърция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button