Любопитно

Тракийски шевици от капачки изработиха в Свиленград

Тракийски шевици от капачки украсиха сградата на Дневния център за възрастни хора „Дълголетие“ в Свиленград, съобщават от общината.

Изложбата беше подредена за Националния празник Трети март. 8 пана представят елементи от характерната за региона българска шевица в ярки цветове. Всеки бод на бродерията е изобразен от пластмасова капачка. Иновативните творби са изработени от Мария Кирова, която е ръководител на центъра, заедно с част от възрастните му потребители.

Изложба

„За нас беше голямо удоволствие да претворим шевиците от нашите носии чрез пластмасови капачки, които събираме тук разделно и за различни каузи“, разказа Мария Кирова. Начинанието изисква копиране, чертане, лепене и точно пресмятане, за да се получат правилно изображенията на шевиците. Работата е започнала през декември. Голямо съдействие за изработката и инсталирането на паната са оказали кметът арх. Анастас Карчев и съпругата му Христина Карчева, както и директорът на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ Иван Атанасов.

Изложбата ще остане постоянно в двора на центъра и всеки, който желае, може да я разгледа.

Изложба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button