Регион

Обсъждат прехвърлянето на „Изворът на Белоногата“ на община Харманли

Стъпките да се реши дългогодишният проблем със собствеността на „Изворът на Белоногата“ в Харманли са били обсъдени днес на среща в МРРБ, съобщават от областната администрация.

В срещата са участвали областният управител Катя Панева, регионалният заместник-министър Деляна Иванова, заместник-министърът на културата проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов и експерти. Преди около седмица е имало подобна среща и в Министерството на културата с участието на министър Атанас Атанасов.

В края на мандата на предишния областен управител Стефка Здравкова е бил издаден акт за собственост на парцела в полза на Министерството на културата, което протестира това. Сега двете министерства са дали уверения, че ще действат своевременно, за да се стартира процедура да бъде прехвърлен обектът за стопанисване от Община Харманли. Преди това Общинският съвет трябва да вземе съответното решение, коментира след разговорите Катя Панева.

Наскоро културният министър Атанас Атанасов се ангажира по темата след поредно писмо от общественика и творец Светлана Николова, която алармира, че гордостта на Харманли е в лошо състояние.

Сигнал до културния министър за разруха на „Изворът на Белоногата“ в Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button