Любопитно

Гасят светлините на монумента „Св. Богородица“ и камбанарията за „Часът на Земята“

За поредна година община Хасково се включва в глобалната инициатива „Часът на Земята“. През тази година мотото на кампанията е „Часът на Земята 2022: Общ дом. Общо бъдеще“, съобщават от кметството.

Организаторите от WWF посвещават своята инициатива на силата на индивидуалните действия в създаването на едно по-добро бъдеще за природата и хората. За 15-та поредна година най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“ ще се проведе на 26 март от 20:30 до 21:30 ч. Тогава в Хасково ще бъдат загасени светлините на Монумента „Света Богородица“ и Камбанарията в парк „Ямача“.

Инициатива

Днес ставаме свидетели на катастрофален срив в заобикалящата ни среда заради начина, по който човечеството задоволява нуждата си от храна и електроенергия. Вече сме загубили почти половината от световните гори. Наблюдава се спад в популациите на дивите животни, средно с две трети през последните 50 години. Опрашващите насекоми са застрашени от пълно изтребление, а над 90% от рибните запаси в световния океан, реките и езерата трудно се възстановяват заради свръхулова. Стотици милиони хора може да останат без храна и поминък, предупреждават от WWF.

Трябва да действаме сега, за да спрем и обърнем процеса на унищожаване на природата и да стабилизираме климата. В противен случай последиците за живите организми, включително и за хората, ще бъдат катастрофални. Екологичната криза е и хуманитарна криза, която изостря неравенството, а най-уязвимите са и най-дълбоко засегнатите. Животът ни зависи от здрава и процъфтяваща планета. Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Вярваме, че „Часът на Земята“ ще продължи да вдъхновява българите да се стремят към бъдеще, в което да живеят в хармония с природата, заявяват от WWF.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button