Регион

14 фирми искат да строят магистралата между Димитровград и Харманли

Магистрала, архивРекорден брой – 14, са подадените оферти за допълнително проектиране и строителство на Лот 2 на автомагистрала „Марица“ в участъка между Димитровград и Харманли, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Офертите на участниците в търга бяха отворени вчера в присъствието на министър Росен Плевнелиев. 

Тръжната комисия трябва да разгледа и оцени постъпилите предложения за изграждане на 34,4-километровия участък в 50-дневен срок.

Министър Плевнелиев отбеляза, че строежът на Лот 2 от магистрала „Марица“ е специфичен с това, че се налага преместване на железопътни линии. 

Прогнозният бюджет на проекта за допълнително проектиране и строителство на участъка Димитровград – Харманли е 105 млн. евро. Очакваното начало на строителните работи е юни – юли тази година, а очакваното завършване – през  юни – юли  2013 г. 

Лотът е разделен на три подучастъка. По трасето на първия от тях се предвижва изграждането на четири пътни надлеза и шест селскостопански подлеза. Ще бъде изпълнен проектираният пътен възел „Димитровград“. В него се предвижда изместване на жп линията „Русе – Подкова“. 

Изграждането на два паркинга предвижда проекта за втория подучастък на Лот 2. Осем са големите съоръжения по трасето – четири селскостопански подлеза и четири надлеза.

Два големи пътни възела – „Симеоновград“ и „Харманли“ ще бъдат построени по трасето на третия подучастък. Ще бъдат изпълнени още два надлеза, три подлеза и мост над река Харманлийска.

Още преди започването на строителството от изпълнителя ще бъдат поставени шумозащитни прегради между магистралата и населените места. Ще бъдат изпълнени и крайпътни канавки, отводнителни водостоци и утаителни канали

В техническия проект на автомагистралата са предвидени и проходи за различни видове животни в зависимост от спецификите на местообитанията в участъците със значително биологично разнообразие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button