Любопитно

Иван Арабаджиев и Ирина Колева с „Издигане“ в Свиленград

„Издигане“ е първата априлска изложба, открита снощи в Арт галерия Свиленград, съобщават от общината.

Нейни автори са художниците от Стара Загора Иван Арабаджиев и Ирина Колева. Експозицията включва 30 платна маслена живопис и акрил с различни размери, включително миниатюри. Темите са абстрактни, но напомнят лица и обекти. Двамата творци са познати на свиленгрдската публика от участието си в миналогодишния пленер „Нарисувани усещания“.

Изложба

Пред гостите на откриването, сред които беше и кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев, художниците споделиха, че всяка от картините им е сътворена заедно, редувайки се с четката, докато всеки от тях не усети, че е завършена. „Избрахме мотото „Издигане“, защото вярваме, че чрез издигане на истинските ценности, чрез тяхната изява в ежедневието ни, ние ще създадем един много по-различен и прекрасен свят, в който материалното няма да е водещо, а ще е следствие. За нас е важно ежедневно да се стремим към развитие, към усъвършенстване, към издигане на духовното и божественото у човека и да изпълним битието си с красота, творчество и смисъл“, казват художниците, които дариха една от картините си – „Символ на вярата“, на Арт галерия Свиленград.

Изложба

Творбите ще са изложени за разглеждане и продажба до 26 април и всеки, който желае, може да си закупи красив подарък – произведение на изкуството.

Следващата изложба в Арт галерията е на 27 април от 18 ч. на местната художничка Радомира Вълкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button