Хасково

РДНСК: Грешка при изкопа е довела до срутването на къщата в Хасково

Некачествено изпълнение на изкопа и неговото укрепване е довело до срутването на част от къщата на улица „Байкал“ в Хасково, сочи протоколът на Техническата експертна комисия, която обследва мястото на инцидента.

Haskovo.info припомня, че сградата пропадна вечерта на 26 март, когато семейството на Росен Русев се готвело да вечеря. До нея се извършваше изкоп за нова 4-етажна кооперация. Първоначално строители коментираха, че причина за аварията са подпочвени води, което е отхвърлено от проверяващата комисия. Семейството на Русев се изнесе при роднини, а възложителят на новото строителство Юсеин Юсеин изрази готовност да компенсира пострадалото семейство с ново жилище.

Началникът на РДНСК – Хасково инж. Пеньо Стайков допълни пред Haskovo.info, че междувременно строителството е спряно до отстраняването на забележките и до обезопасяването на срутената къща. Комисия от общината трябва да определи дали къщата трябва да бъде укрепена или разрушена. Междувременно строителната площадка е допълнително обезопасена. Образувана е административно-наказателна процедура, като текат срокове за обжалване.

Започва проверка за полусрутилата се къща в Хасково, тя продължава да пада

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button