Хасково

Милко Калайджиев чисти боклуците на Свиленград

Милко КалайджиевПролетно почистване на Свиленград организира през уикенда общинска администрация.  Включилите се в инициативата събраха около 145 тона боклуци.

Тази година много млади хора  се организираха на групи в  почистването на обществени зелени площи, коментират от общината. Членове на младежкия парламент и младежка организация „Изида-Юнак“ събраха отпадъците в  младежкия парк край река Марица. Живущите  покрай  наскоро благоустроената градина „Сухата река“също бяха много активни. Там и деца, и възрастни събраха хартийките и найлоновите торбички, изметоха детската площадка и прекопаха храстите. 

Футболистите от двата детско-юношески клуба пък се погрижиха за стадиона в кв.  „Гебран“ и стадион „Колодрума“. Децата от детската школа към ФК „Свиленград 1921“ запретнаха ръкави веднага след като изиграха мача си в неделя и направиха уборка на трибуните. Тенисисти и кикбоксьори също се погрижиха за чистотата на районите, където тренират.

Още в събота  започнаха с чистенето  и пенсионерските клубове, училищата, както и много фирми. Над 20 души от сдружение „Инициатива за развитие“ – Свиленград почистиха от клони, треви и отпадъци  7-километровата екопътека от с. Мезек до връх Шейновец. 

Фолкзвездата на Свиленград Милко Калайджиев също се включи в масовото чистене. Според него колкото повече хора участват в подобни инициативи, толкова по-добре е това за самите нас. Трябва да се научим да пазим чисто, да бъдем по-отговорни.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
атанас димитров
атанас димитров
01.07.2011 0:33 0:33

браво Милко…..ГОЛЕМ СИ БАТЕ…..

Back to top button