Хасково

Сирийско семейство опита да премине нелегално границата

Емигранти, архивСирийско семейство опитало да премине нелегално българо – турската граница, съобщават от МВР. Вчера гранично-полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал 5 лица близо до граница.

Четирима от тях пресекли браздата, другият се върнал на турска територия. Малко по-късно четиримата нарушители са задържани. Оказало се, че са семейство сирийски граждани с двете им пълнолетни дъщери.

Пред граничните полицаи мъжът разказал, че са кюрди, живеещи в Сирия. Той бил обвинен в организиране на протести срещу управляващите там и затова семейството му било принудено да бяга. Пътували до Одрин с автобус, след това – с такси до турско село, близо до границата. Там уговорили турски селянин да ги заведе до българската граница, за което му платили 300 долара. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button