Хасково

Близо 600 противоградни ракети са изстреляни в Хасковска област

Близо 600 противоградни ракети са изстреляни вчера в Хасковска област, съобщават от Министерството на земеделието.

Причината е образуването на градоносни облаци. Изстрелването на ракети е започнало в 16:53 ч. в Старозагорска област и е продължило на територията на Хасковска област близо 4 часа, без прекъсване, през 2 – 3 минути. Общо в Хасковска област са обработени 9 градоопасни облака, допълват от министерството.

Както Haskovo.info писа, вчера на много места в Хасковска област паднаха градушки. Щети бяха нанесени в Симеоновградско, където хората се оплакаха, че ракетите не са били изстреляни навреме.

Комисии към областната дирекция „Земеделие“ са започнали огледи за щети по реколтата. До момента няма подадени заявления от земеделци за нанесени щети.

От 21 април – началото на активния сезон по противоградова защита, до момента са обработени 136 градоопасни облака и са били изстреляни 2012 ракети в териториите, защитавани от ракети. От 24 май е започнала и защитата от градушки със самолетен способ – в Северно централна и Североизточна България.

Над 20 литра дъжд със силна градушка унищожи реколта в Симеоновградско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button