Регион

Нов епизод на сагата с ТЕЦ-а: Сандов промени комплексното разрешително

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви днес в социалните мрежи, че е актуализирал Комплексното разрешително на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград и то влиза веднага в сила.

„Промяната е в посока завишени изисквания, породени от европейското екологично законодателство и е завършек на процедура, започнала преди повече от година. За да заработи наново ТЕЦ-ът е необходимо да отговаря на новите условия“, казва министърът.

Така по думите на Сандов предприятието не може да заработи преди да изпълни новите условия, което трябва да бъде установено от РИОСВ – Хасково. Министърът уточнява, че отпадналото вчера в съда предварително изпълнение на Принудителната административна мярка няма връзка с това, защото е по друга процедура.

Haskovo.info припомня, че вчера ВАС разреши на централата да работи докато трае делото по същество в Хасковския административен съд срещу принудителната административна мярка, наложена от РИОСВ заради замърсяването на въздуха в Димитровград. Сред аргументите бяха, че над 200 работници са лишени от заплати, като са пуснати в неплатен отпуск и милионите загуби заради невъзможността да се изпълняват договорите за доставка на ток.

От РИОСВ коментираха пред Haskovo.info, че през следващите дни ще извършат проверка на ТЕЦ-а. Тя трябва да установи дали предприятието може да експлоатира котела си.

Юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев определи действията на министъра като тотален административен произвол. От ТЕЦ-а изразиха готовност за всякакви проверки от страна на РИОСВ.

Върховният съд разреши на ТЕЦ-а в Димитровград да работи

„Дишай, Димитровград“: Протест при първото сериозно замърсяване на въздуха

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button