Хасково

Младежи и полицаи се надлъгват на протеста срещу високите цени

ПротестътВ истинско надлъгване се превърна поредният протест в Хасково срещу високите цени на горивата и ниските доходи у нас. Автошествието, в което се включиха основно младежи, тръгна от паркинга на „Кауфланд“, премина по булевардите „Съединение“ и „Г.С.Раковски“ и спря на пешеходната пътека до Автошколата.

Там протестиращите планираха да спират движението като нарочно пресичат бавно пешеходната пътека. Полицаите обаче обезсмислиха този начин на протест, защото отцепиха движението от входа на Хасково откъм Димитровград до кръговото кръстовище на бул.“Г.С.Раковски“ с ул. „Ком“.

Пресичането на пешеходните пътекиМладежите не останаха длъжни на униформените и изпълниха замисъла си, макар и на различно място от набелязаното. Те се измъкнаха пеша от блокираната зона и спряха автомобилите, които идваха по бул.“Раковски“, на другата пешеходна пътека преди кръговото движение.

В гражданското неподчинение се включиха около 60 автомобила. Толкова бяха и протестиращите. Координаторът за Хасково Николай Драгиев припомни, че идеята на протеста е да постави началото на „един голям възпитателен процес, насочен срещу българския манталитет и позицията му относно гражданските права“. 

НадлъгванетоПротестиращите се обявиха и срещу акцията на ДНСК да реже кабелите на интернет операторите, тъй като те са над земята.

Проявата завърши с едноминутно мълчание в памет на загиналите шестима младежи при тежката катастрофа в Симеоновград преди Великден.

 

Символът на протеста Едноминутното мълчание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button