Хасково

Хасково без ревматолог, болните пътуват до Пловдив

БолницаХасково е един от 10-те български града без нито един ревматолог. Това съобщи за Haskovo.info председателят на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България Цвета Апостолова.

Така пациентите от Хасково са принудени да пътуват до Пловдив или София, което означава, че трябва да плащат и транспортни разходи. Голяма част от тези хора са трудноподвижни и имат разходи и за придружител. 

„Болните в по-малките градове изпитват големи трудности“, каза Апостолова. По думите й повечето пациенти са млади хора на възраст от 18 до 35 години с увреждания и усложнения. При липса на лечение, може да се стигне и до фатален край.

Проблемът според Организацията на пациентите с ревматологични заболявания е, че самите ревматолози нямат стимул да работят в по-малките градове. Лекари от Пловдив пък споделят, че имат само по 2-3 специализанти годишно, които след завършването си се насочват към София. 

Официална статистика за броя на страдащите от ревматологични заболявания няма, уточни Апостолова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ганецки
ганецки
03.05.2011 9:49 9:49

няма пари – няма доктори има магистрали ще ядем асфалт – да живее бат бойко и герб -магистралопожарникарското правителство

ганецки
ганецки
03.05.2011 9:54 9:54

бат бойко мислел за бедните и пенсионерите той ги разбирал на какъв хал са защото и той бил навреметобеден ядял филия намазана з мас –сега обаче пенсонерите нямат и мас а както вървят нещата скоро и хляб няма да има

Back to top button