Любопитно

Безплатна конна езда за децата в парк „Кенана“

Традиционната конна езда за деца по повод Еньовден се провежда днес и утре в хасковския парк Кенана.

Конете и техните водачи от клуб „Манолов“ в Албена вече пристигнаха в Хасково. Първите уроци по езда децата получат от треньора Бате Енчо. Кончетата, които яздят малчуганите, са с имена Магнум и Марвел. Първа днес язди тригодишната Таня от Хасково.

ПразникМалчуганите от Детска градина „8 март“ също нямаха търпение да се запознаят с кончетата. Конната езда е безплатна и е за всички деца от Хасково. Родителите на деца до 7-годишна възраст трябва да осигурят възрастен придружител.

Днес Марвел и Магнум ще останат на „Кенана“ до 17 часа, а утре ездата започва от 10 часа и ще продължи до 16 ч.

ПразникИнициативата е на община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените
прояви на малолетните и непълнолетните организира, като е част от празничните прояви по повод
Еньовден – Празник на билките и здравето.

На 24 юни от 10 часа пред общината ще се проведе ритуал по минаване под Еньовски венец от 77 и половина билки и цветя за здраве. Ще участват танцьорите от ансамбъл „Южняче“ при Младежкия център и деца от градина „8 март“.

На 1 юли от 14:30 до 17 часа на басейн „Фантазия“ ще се проведе състезание по плуване да деца от 8 до 18 г. Стартът ще е в 15 часа. Участниците ще са разпределени във възрастови групи. Плувният празник ще е безплатен за всички деца и младежи до 18 г. Децата до 10 г. трябва да бъдат с придружител. Всички деца, които искат да плуват трябва да са на басейна 30 минути по-рано. Предвидени са много лакомства и веселие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button