Хасково

Майка с 5 деца на имунизация против полиомиелит

Петрана с четирите деца27-годишната Петрана от село Александрово доведе днес 4 от петте си деца в Здравния център в хасковския кв. „Република“, за да бъдат имунизирани против полиомиелит. За кампанията на здравното министерство многодетната майка разбрала от здравния медиатор в ромската махала Сема Младенова. 

„Петрана е довела четири от децата си, тъй като петото нямало обувки„, обясни директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова. След преглед обаче се оказа, че двама от малчуганите са болни. Затова инжекция бе поставена само на две от момчетата на Петрана – Атанас и Георги.

27-годишната майка обеща да доведе и болните деца за имунизация щом оздравеят. „Става въпрос само за една инжекция, която ако не бъде направена, може да остави децата инвалиди за цял живот“, коментира д-р Иванова и призова всички родители, чийто малчугани не са имунизирани да го направят.

Тя припомни, че полиомиелитната кампания е стартирала на 26 април и вече са ваксинирани първите 120 деца от областта на възраст от 13 месеца до 7 години. Сформирани са екипи, които дежурят в хасковските квартали „Република“ и „Хисаря“. В кампанията се е включила и областната структура на БЧК, която раздава лакомства на ваксинираните деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
luda rabota
luda rabota
13.05.2011 0:08 0:08

bah mamka mu bok….. prai teq deca 6toto nqma 0,20 st. za prezervativi posle teq deca da stradat za razpukanata im maika. nqmalo obuvki sedi cql den v ka6ti raz4ita na darjavata …………… minava po tankata laisna……….luda rabota nie ba4kame da hranim 20to i deca det nemoji da im zapomni imenata

luda rabota
luda rabota
13.05.2011 0:09 0:09

mae kraq na sveta v balgariq nqma da doidi 2012 6toto sme pone 70 godini nazad………..

Back to top button