Външни публикации

Професионални гел лакове – как да изберем?

В днешно време за най-красиви се считат ръцете, които изглеждат най-нежни, чисти, красиви и с добре поддържани нокти

В днешно време за най-красиви се считат ръцете, които изглеждат най-нежни, чисти, красиви и с добре поддържани нокти. Елегантният и траен лак е незаменима част от финеса им. Той отдавна не е лукс, а необходимост. Почти всяка дрогерия продава гел лакове, но голямата част от тях е за нанасяне в домашна обстановка.

Професионалистите се доверяват само на дистрибутори – сътрудници на най-големите производители, за които опитът доказва, че всеки продукт е марков и с безупречно качество. От това зависи трайността и покривната способност на цветовия десен. Разликата между гел лаковете за лична употреба и тези за професионална е съществена. От огромно значение е изборът на професионалиста винаги да включва само качествени гел лакове.

Всеки специалист по лакиране и декорация на нокти е запознат с физиологията на кожата, както и със състава на ноктите. Знае как да се грижи за тях здравословно, за  безпроблемен растеж без инфекции и заболявания. Направата на красив и естетически маникюр и педикюр е важна част от тоалета на съвременната жена и не бива да се подценява или неглижира. Тук са важни не само уменията за прецизно нанасяне и декорация, а до голяма степен и чистотата по време на работа.

Клиентите са взискателни и неслучайно търсят услугите на истински експерт. Задължителна е употребата на разтвор за дезинфекция и почистване на инструменти. Всички ножици за нокти, четки, пили, полиращи средства и буфери се дезинфекцират след всяка употреба. За да не се отчупят и отлепят цветните лакови покрития, маникюристът борави само с надеждни материали – професионални гел лакове и инструменти, каквито може да откриете в https://makeup.bg/.

За най-добро покритие специалистите препоръчват този тип продукт да се пече в комбинирана UV и LED лампа. Два слоя качествен гел лак са напълно достатъчни, тъй като дават желаната покривност. След това кожичките се мажат с подхранващо олио, а ръцете се хидратират с крем.

Професионалните гел лакове за нокти са безопасни не само поради състава си, но и заради метода на работа на майстора. Те са предназначени да издържат по-дълго от конвенционалните лакове. Предварителната подготовка включва избутване на кожичките; почистване на кутикулата с електрическа пила; отнемане на лъскавия естествен слой на нокътя (полиране) с блок пила; нанасяне на обезмаслител и поставяне на основен базов слой преди нанасяне на гел лак. В крайната фаза лакираните нокти се обезопасяват с топ.

Ако пък искате малко по-елегантна визия е добре да се осведомите кой е най-добрият гел за изграждане на нокти и ръцете ви да получат финеса, който заслужават. Всичко необходимо за перфектният вид на ръцете си е на клик разстояние в онлайн магазин MAKEUP.

Back to top button