Външни публикации

Еър Фрайър за здравословна диета – плюсове 

В последните няколко години много популярен и универсален кухненски помощник стана еър фрайъра. За това какво точно представлява уреда и защо е масово предпочитан както от кулинарните мастери, така и от чревоугодниците споделят. Вижте сега:

Какво представлява Airfryer:

Еър фрайър е вид фритюрник за готвене на храна, който вместо мазнина използва горещ въздух. Циркулацията на въздух се извършва във вътрешността на уреда, където се слага и кошницата с храна.

В уреда може да се приготвя всякаква храна. Тя се получава бързо и е изключително здравословна. Приготвя се в 80% по-малко количество мазнина или напълно без такава.

При използване на Airfryer, готвената във фритюрника с горещ въздух храна, наподобява на нещо средно между ястия, приготвени във фурна и храна готвена в обикновен фритюрник.

За предимствата на уреда с горещ въздух за здравословно хранене:

Airfryer отговаря на редица от принципите и нуждите на съвременния човек. Сред тях са:

  1. Ползи и здравословна храна:

– храна, приготвена в по-гореща конвекция, която запазва всички витамини и микроелементи;

– способност да се готви без мазнини, което помага за намаляване на холестерола и канцерогените;

– намалява се алергенността в продуктите – този уникален факт е доказан в резултат на изследване, проведено от Алергологичен център за Рехабилитация на деца и юноши.

  1. Спестяване на време и усилия:

– еър фрайра позволява едновременно готвене на няколко ястия;

– готви без участието и контрола на домакинята. Работи според избрания режим, изключва се и уведомява със звуков сигнал;

– премахва необходимостта от миене на много мазнини, както след готвене на печка, мазни тигани и тенджери;

  1. Лесно използване:

– само с дистанционно управление, което, чрез натискане на бутон задейства режим на готвене. Така може да се задава една от многото автоматични програми.

  1. Надеждност:

– простота на дизайна и английско качество;

– с вграден стабилизатор, който предпазва от пренапрежения;

– винаги върви с гаранция, експлоатационен живот над 10 години.

  1. Икономичен:

– по-малка консумация на електроенергия от ютия или кафеварка;

  1. Компактен и лек:

– тежи до 8 кг и това го прави лесен за транспортиране.

  1. Универсалност:

готви всичко във всеки прибор (с изключение на пластмасов и дървени съдове). Приготвя пържени картофи, меса като на скара, във всеки съд, пържи в дълбочина, става вкусно всичко на шиш, готви се лесно домашна шунка, зърнени храни, задушени зеленчуци, всякакво горещо и студено пушено, размразява, затопля, пече тестени изделия, стерилизира домашно приготвени заготовки, помага за сушене на билки, плодове, гъби и горски плодове, приготвяне на кисело мляко, топене на свинска мас, варене, пържене, печене, задушаване и пр.

Спестява на кухненско пространство и пари – замества повечето кухненски отоплителни уреди.

В заключение:

Водещите предимства на Airfryer са възможност за едновременно приготвяне на няколко ястия, при това без използване на масла и мазнини. Храната, приготвена във фритюрника с горещ въздух е много по-здравословна и запазва полезните си качества.

По магазините могат да се намерят еър фрайъри на различни марки и модели, форми и капацитет на съвместимост, според нуждите на всяко домакинство!

Разбира се, различните дизайни се срещат в различен набор от функции и на различни цени.

Всичко това може да се разгледа на пазара за Airfryer!

Back to top button