Хасково

Затвориха за ремонт централното стълбище към „Богородица“

Ремонт затвори централното стълбище към монумента „Св. Богородица“ в Хасково.

Работници къртят старите стъпала, а на тяхно място ще бъдат изградени нови от гранит. Ремонтът е част от реконструкцията на подхода към „Св. Богородица“. Подпорните стени се запазват, а стълбищата ще бъдат обезопасени със стоманени парапети.

РемонтПредстои да се оформят зелени пространства с цветя, декоративни храсти, широколистни и иглолистни дървесни видове. Изгражда се нова поливна система. Парковото осветление ще бъде допълнителен акцент върху кътовете за почивка. В подножието на монумента, върху естествената зелена стена, с декоративна растителност ще бъде направен надпис ХАСКОВО. Под надписа ще бъде оформена стена с пълзящи растения. Предвидено е парково художествено осветление на надписа.

Изгражда се велоалея с дължина 457 метра. В средата й ще има площадка за фитнес на открито. По продължение на алеята ще се оформят места за почивка с пейки и настилка от гранитни павета. Предвидени са стойки за велосипеди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вода
Вода
19.07.2022 15:45 15:45

Нима това е най-компрометираната настилка в града, че започна точно сега този неотложен ремонт?

Гого
Гого
19.07.2022 18:01 18:01

Отдавна трябваше да е факт такъв ремонт

Rockrider
Rockrider
19.07.2022 21:39 21:39

То това май е проект още от времето на Георги Иванов. Дали точно това е належащо да се свърши – по-скоро не. Но пък ще се усвоят едни пари. И спрете да се излагате с тази „велоалея“. Децата така или иначе могат да си карат в парка колелетата. Велоалеи са нужни за да свалят повече хора от автомобилите и да ги качат на велосипеди. Трябва инфраструктура, която да свърза райони в града, а не набедена отсечка в парк за отчитане на дейност.

Николай
Николай
21.07.2022 9:01 9:01

Дано направят стълбите достъпни и за детски/инвалидни колички… Абсурдно е да обикаляш от Дружба през Кърджалийска и Панорама за да стигнеш до Богородица с количка или да ти трябват носачи за стълбите!

Back to top button