Хасково

Над 200 танцьори на Фестивала по бели денс и етно шоу

организаторите на фестивала Милена Налбантова и Александър МилушевНад 200 танцьори от страната ще пристигнат в Хасково в събота за участие в Петия отворен конкурс фестивал по бели денс и етно шоу „Източно вълшебство“. Турнирът е квалификация за световни първенства по бели денс и се организира от читалище „Заря“ и Българската спортна танцова федерация.

В три стила ще се състезават танцьорите – бели денс, бели денс шоу и етно шоу. За първи път в него ще участват хасковския балет „Тангра“ и димитровградската балетна школа „Галаксико“, чийто хореограф ще бъде и председател на журито.

Най-малкият участник също е от бригадирския град. Той е 2-годишно момче, което ще се състезава в стил Бели денс.

За всички танцьори има медали, плакети и купи. Ще бъдат избрани мис и мистър „Източно вълшебство“, ще бъдат връчени купи на организатора във всеки от стиловете.

Фестивалът по бели денс и етно шоу ще се проведе на 28 май. Откриването му е от 10:00 часа, а гала концертът и награждаването – от 18:00 часа в голямата зала на читалище „Заря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button