Хасково

Иво Димов: Решаваме проблемите със спортните имоти до края на сесията

Фани Христова (втората от ляво на дясно) и Иво Димов (последният), снимка Георги ДаскаловДо края на парламентарната сесия трябва да бъдат решени проблемите с ползването на общинските спортни имоти от клубовете. Това заяви днес депутатът Иво Димов.

Вече са готови промените в закона, които ще позволят на общинските съвети да се разпореждат със спортните имоти публична собственост. Предстои те да бъдат гласувани в парламента.

След влизане в сила на промените общинските съвети по места ще трябва да приемат наредби за спортните имоти. Така ще имат възможност да ги дават за ползване на клубовете безвъзмездно, което сега е незаконно. Проблемът сега е противоречие в законовата уредба и стана известен след като областният управител Румен Данев спря решение на общински съвет Хасково за предоставяне на градския стадион на футболен клуб.

След като конституционният съд обяви част от избирателния кодекс за противоконституционен правната комисия в парламента е решила да остави досегашния брой общински съветници, обяви депутатът Фани Христова. Така в следващия мандат броят на местните парламентаристи няма да бъде по-малък от сегашния. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button