Хасково

Две училища в Хасково ще имат нови спортни игрища за 432 000 лева

Те трябва да са готови до 3 месеца

Започна ремонтът на спортните игрища на математическата гимназия и основно училище „Любен Каравелов“ в Хасково. Подновяването им ще струва близо 432 000 лева, а парите са от бюджета на Община Хасково.

Обществена поръчка беше обявена през април. Тя предвижда и двете училища да се сдобият с модерни и функционални спортни обекти.

Игрището на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ е с размери 45,40 м на 24,50 м и се намира до физкултурния салон на гимназията. Там ще бъде направена нова стоманобетонна основа, а върху нея ще има саморазливна спортна настилка. Ще бъде разчертано игрище за футбол с врати и мрежа.

В комплекса пред ОУ „Любен Каравелов“, който се намира пред общежитието на езиковата гимназия, има три игрища, които ще бъдат изцяло обновени.

След възстановяване на бетоновата настилка на игрището за футбол и хандбал се предвижда върху нея да се положи изкуствена трева. Ще има и врати. Ще бъдат почистени отводнителните системи и ще се изчисти тревната растителност в южната част.

Баскетболното и волейболното игрище също ще бъдат ремонтирани като се постави нова основа от плътен асфалтобетон. Игрищата ще бъдат оборудвани. Ще се ремонтират и трибуните.

Срокът за изпълнение на обектите е 90 дни, съобщават от кметството в Хасково.

Ремонтират спортните игрища на две училища в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button