Любопитно

Награди и нови знания за Сърбия за хасковските танцьори от „Златна Тракия“

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ се завърна от град Ужице, Сърбия. Там те участваха в 14-ия Международен детски фолклорен фестивал „Licidersko srce“ заедно с около 1 000 младежи от България, Сърбия, Мексико, Украйна, Унгария, Словакия, Чехия, Словения, Турция, Гърция, Босна и Херцеговина.

Мотото на събитието е „Хорото да се върти, да се чуват детските гласове, играта винаги да ни обединява!“, а негов патрон е президентът на Сърбия, разказа хореографът Златка Тимонова. „Златна Тракия“ са изнесли 4 концерта под аплодисментите на публиката и другите участници като са представили разнообразна програма с 5 красиви костюма.

АнсамбълОт хасковския ансамбъл са доволни от перфектната организация и условията. След концертите и дефилетата е имало зумба парти и дискотека. Едно от най-емоционалните изживявания е била играта „Опознай Ужице“. Всяка група е получила карта с 4 туристически забележителности, които е трябвало да се открият за 1 час и след това да наредят пъзел с един от тях. От „Златна Тракия“ са спечелили второ място и са били наградени с лакомства.

В музея на Ужице е била открита изложба с костюми от всички групи. Имало е официална среща с кмета на града. Хасковлии са танцували в красивия туристически град Златибор.

На закриването на фестивала всички музиканти са изсвирили фестивалния химн и сръбско хоро. Имало е фойерверки и всички състави в 12 кръга са играли „Ерско хоро“. Ансамбъл „Златна Тракия“ е получил покана за участие на много голям детски фестивал в Анкара. Преди това обаче ще участват във форум от 1 до 6 октомври в Белград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button