Регион

Четири лапи: В Димитровград упояват и изхвърлят кучета на сметището

Едно от изхвърлените на сметището кучета

Едно от изхвърлените на сметището кучета било спасено от природозащитниците

Сигнал за поредно грубо нарушение на Закона за защита на животните е постъпил в българския офис на „Четири лапи“, съобщават от организацията. От дружеството за защита на животните в Димитровград са се оплакали, че през последните седмици общински служители са започнали залавянето на бездомните кучета в града и изхвърлянето им на сметището.

„Животните се залавят с упойка и докато са още под въздействието й се изхвърлят от високо в сметището. Някои получават сериозни травми, други остават затрупани под отпадъците“, разказва Явор Гечев от „Четири лапи“.

„Това е грубо нарушение на Закона за защита на животните в опит преди изборите да се покаже на жителите на града, че проблемът може да се реши за няколко дни. За съжаление, тези чисто кампанийни действия не могат да компенсират бездействието на общината по въпроса през последните години“, категоричен е Гечев.

Пред Haskovo.info кметът на общината Стефан Димитров заяви, че залавянето на кучета се прави по сигнали от гражданите, че четириногите са агресивни. След като бъдат упоени те се извеждат извън града. Трябва да защитим интересите на хората и на децата, категоричен бе Димитров. Тук не става въпрос за убийство, а за преместване на кучетата и това се прави както е по закон – с участието на ветеринарен лекар и със специална пушка, допълни градоначалникът.

Вижте видео репортаж по темата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
diqna
diqna
09.06.2011 23:10 23:10

Ne moje da se otnasqte po-tozi na4in s jivotnite,napravete nai-posle ne6to po tozi vapros,nali za tova sme vi izbrali,re6ete vaprosa,no po humanen na4in,a ne 4rez izvejdane ot grada i sled dva dni pak sa6toto,a da se napravqt priyti,v koito da se sazdadat vsi4ki usloviq za jivotnite.

Анонимен
Анонимен
14.06.2011 0:42 0:42

Ще те питам какви акъли ще даваш когато някой от помиярите те нападне и те нахапе, и ти много добре знаеш как може да стане това, без по твои думи да „провокираш“ помияра.

oxx 2!
oxx 2!
12.06.2011 3:04 3:04

Ne znam kakvo ti pozvolqva da me narichash cyrvulche i da mi pishesh s golqm shrift. Iskam da vniknete v informaciqta,koqto vi predostavih, a ne da popravqte nachina mi na pisane. Syjalqvam, „bylgarino“, che ne sym uspqla da otgovorq na kriteriite ti, no ako durjish da znaesh nqmam kirilica na tozi kompiutyr, zatova mojesh samo da se nauchish da razchitash dumite mi, napisani na latinica, i da mlyknesh.:) Ne purvi klas, ami okolo 17 uchebni godini otgore imam.I estestveno, che shte davam akyl, kogato moga. Pred vashite reshenia da zastrelyame bezstopanstvenite kucheta, moeto napravo blesti! Malko,ama malko uvelichi spektyra si, prez koito gledash, i preprocheti kakvo sym napisala!

Анонимен
Анонимен
11.06.2011 22:47 22:47

ЕЙ ЦЪРВУЛЧЕ, НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА, ПОСЛЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА НИ СЪВЕТВАШ. АМАН ОТ ЦЪРВУЛИ КАТО ТЕБ, ДЕТО НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ ДА ПИШАТ, ЩОТО И ПЪРВИ КЛАС НЯМАТ, ЧЕ И СЕ ПЪНАТ АКЪЛ ДА НИ ДАВАТ.

ox, do Gost
ox, do Gost
10.06.2011 12:10 12:10

I vse pak chovekyt e nadaren s razum, jivotnite ne sa! Chovekut trqbva da misli, jivotnoto prosto reagira na situaciqta, kakto e sviknalo v prirodata. OBOGATETE SI KULTURATA, za Boga!

ox, do Gost
ox, do Gost
10.06.2011 12:07 12:07

Che vie pyrvo pitaite zashto kuchetata hapqt decata! Edno normalno kuche ne napada bez prichina. Nauchete decata si kakvo trqbva da byde adekvatnoto im povedenie v takava situaciq /ako samite vie go znaete,v koeto se sumnqvam/. I kak raznasqt bylhi i k*rleji, nali za da stane tova trqbva da ima dopir. Kyrlejyt ne moje sam da skochi na choveshkoto tqlo. Tova e pochti tolkova nevuzmojno, kolkoto ako nqkoi chovek reshi da skochi do Mars. Nauchete si decata da ne pipat i zakachat ulichni kucheta.Taka, kakto edin nerven chovek-holerik bi zashlevil edin shamar na nqkoi kreshtqshto dete, taka i edno nervno kuche bi go zahapalo.Az lichno sum svidetel kak deca narochno otivat i draznqt kuche, to rumji,dava vsichki signali,che ne mu e priqtno, a te produljavat, posle ima uhapani i televiziite grumvat “ Ulichen zvqr uhapa 7 -godishno dete “ i vsqko zaglavie po-strashno ot minaloto.Da ne zabravqme, che televiziqta vsqva u horata tova chuvstvo na strah.Otnosno bylhite, te predpochitat jivotinskata kozina, tyi kato temperaturata i e po-topla, ot tazi na choveshkoto tqlo…… Oxx,, shteli da vi izqdat kuchetata.. V uchilishtata spored men trqbva da zapochnat predmet po obogatqvane na kulturata po otnoshenie ulichni i domashni jivotni i tova kak horata trqbva da reagirat, ili po-skoro kak da NE reagirat.

касапин
касапин
10.06.2011 11:53 11:53

Абе Четири лапи,кат муате кюфтета и ке*апчета,що адже*а не са замислите от какво месо са направени?!? Не Ви ли е жал за теленцата и прасенцата от които са направени кюфтенцата?Извинете,проблема е ,че те са с копита ,а не с лапи!

гост
гост
10.06.2011 10:05 10:05

ПРИЮТ ЗА КУЧЕТАТА,АМИ БЕЗДОМНИТЕ ХОРА-ЗА ТЯХ КАКВО ЩЕ НАПРАВИМ?

Анонимен
Анонимен
09.06.2011 23:31 23:31

ТЕЗИ ПОМИЯРИ ОТ ЧЕТИРИ ЛАПИ КАКВО ИСКАТ??? ДА СТИГНЕМ ДО СИТУАЦИЯ С ИЗПОХАПАНИ И РАЗКЪСАНИ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ЛИ???????? НЕ СТИГА ЧЕ РАЗНАСЯТ БЪЛХИ И КЪРЛЕЖИ, АМИ ДА ГИ ОСТАВИМ И ДА НИ ИЗЯДАТ ЛИ?????

Back to top button