Хасково

Автоинструктори се отказват заради липса на курсисти

Валентин ПашовЧувствително по-малък е броят на курсистите в автошколите в Хасково през последната година, коментира пред Haskovo.info председателят на Съюза по авто-мото подготовка в Хасково Валентин Пашов.

По думите му ако през миналата година един курс е започвал с по 5-6 души, сега вече се провежда с по един-двама. Според автоинструкторите отливът се дължи и на кризата, и на масовото заминаване на хората в чужбина.

Липсата на курсисти принуждава все по-често и инструктори, особено по-младите от тях, да се отказват от професията и да стават шофьори, най-вече на ТИР-ове, коментира Пашов.

„Допълнително ни натовариха и с изискването за офис и секретарка, което е непосилно за нас, а все още не е ясно как това подобрява обучението на курсистите“, каза Пашов.

Цената на  шофьорския курс в Хасково е около 350 лв. Според преподавателите няма начин да е по-ниска от това заради високите цени на горивата и изискванията към автошколите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
man4o
man4o
13.06.2011 21:25 21:25

Боли ма к*ра 4е тъпите изпитващи от ДАЙ Хасково няма кого да изнудват за рушвети

Анонимен
Анонимен
14.06.2011 9:40 9:40

Ако още вдигнете цените на к*рсовете и по 1-2-ма няма да имате измекяри такива.Не е от това че са в чужбина или заради кризата неможе една книжка да ти струва 500лв при положение че инструкторът си седи и си пуши в колата и се вози ццял ден и нищо не обяснява и после що имало катастрофи по улиците.Щото като си платиш 500лв и имаш книжка макар че неможеш да шофираш

Краси
Краси
19.06.2011 16:05 16:05

Наистина трябва да се помисли за тези офиси и секретарки.Вършат ли работа или пречат?На мене, а и на много други определено ни пречат,и ще е много добре да ОТПАДНАТ като задължителни.А иначе, който си иска, нека си има и офис, и секретарка, и не знам си още какаво ли не!!

Боги
Боги
19.06.2011 16:30 16:30

Като гледам географията на България ми се струва,че има доста населени места много отдалечени от областния център,по на 100-150км.Не ми се мисли какви разходи са ,какво губене на време е,отсъствия от работа,училище, напрежение и т.н.Ще е по-правилно и по- добре,ако изпитите слезнат при хората,в по-малкия град за доброто на тоя измъчен и изстрадал НАРОД.

Back to top button