Регион

Спряха ТЕЦ-а в Димитровград за 2 дни заради отровения въздух

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград е спрял работа, след като РИОСВ – Хасково е поискала от Електроенергийния системен оператор прекъсване на производството на електрическа енергия от оператора за 48 часа, съобщават от Екоинспекцията.

Вчера в продължение на няколко часа автоматичната измервателна станция в града отчете огромни превишавания на стойностите на серен диоксид. Завишени стойности е имало е предния ден.

Проверка на място на експертите от РИОСВ е установила неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение, както и липса на собствен мониторинг от страна на ТЕЦ-а на показатели, разписани в Комплексното разрешително, допълват от Екоинспекцията.

Заради констатациите на основание на Закона за енергетиката от РИОСВ – Хасково са изпратили писмо до Електроенергийния системен оператор за незабавно разпореждане за прекъсване на производството на електрическа енергия за 48 часа.

ТЕЦ-ът е спрял работа на горивната инсталация в късния следобед вчера.

Димитровград отново е обгазен, не се препоръчва работа на открито

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button