Хасково

Стартира газификацията на Хасково, включването и проекта – без пари

КопкатаПърва копка на газификацията на Хасково бе направена днес. Официалната церемония се състоя на края на локалното платно на бул.“В. Левски“ по посока Димитровград.

Първата 10-километрова отсечка, която трябва да стигне до „Химмаш“, ще бъде готова през следващите два месеца, каза председателят на управителния съвет на „Ситигаз България“ Александър Кожухаров. 

Шампанското„Газификацията на Хасково беше трудна задача, но стигнахме дотук и се надявам в най-скоро време част от града да бъде газифицирана“, коментира той. По думите му  до края на тази година ще бъдат инвестирани около 2 милиона лева.

„Газта е екологично и икономично гориво и ще намали сметките на хората“, бе категоричен Александър Кожухаров. Той допълни, че „Ситигаз“ е стартирала промоционална кампания и всички битови потребители, подали заявление за включване в газоразпределителната мрежа до 31 август, ще получат безплатно работен проект за вътрешножилищна газификация и присъединяване към мрежата.

ВодосветътЗа изграждането на вътрешножилищната газификация се предлага разсрочено плащане на равни месечни вноски в рамките на 5 години при 20% първоначална вноска. Дружеството предоставя отстъпка от цената на природния газ до края на 2012 година в размер на 53 лева за всеки консумирани 500 nm3 природен газ. 

Днес е повратен ден за Хасково. Дълги години се коментираше, че създавам пречки газификацията да се случи“, каза кметът Георги Иванов. Той допълни още, че това кой ще разпространява газта в града зависи от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а общината само одобрява проектите. Тя ще спечели най-много от газификацията, тъй като много от обектите й някога са се отоплявали с газ. Кметът призна, че заради газификацията градът тепърва ще бъде разкопан, но администрацията е получила уверение, че после настилките ще бъдат възстановени.

Георги Иванов благодари на „Ситигаз“ за дарените от тях 50 000 лева за строежа на камбанарията.

Image Полагането на тръбите започна веднага

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
щурчо
щурчо
29.06.2011 14:42 14:42

сега като почне едно копане по улиците –мале мила Най много ме изкефи отчето тоа тарикат като малък беше хулиганче и негодник как да гоимам за божи човек

ПИТАЩ
ПИТАЩ
29.06.2011 15:17 15:17

КАДЕ ТРЯБВА ДА КЕ ПОДАДАТ ТИЯ ЗАЯВЛЕНИЯ?ВЪПРОСЪТ МИ Е И КЪМ ДИАНА НИКОЛОВА,ДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИМФОРМАЦИЯ.

ЕДна
ЕДна
29.06.2011 23:54 23:54

какъв е днес , той ще си отговоря на „небето“ /в духовния свят/
а какъв сте Вие, дали търсите да се опрадвавате с някого или търсите Бога – също отговаряте лично.

Иначе е добро едно начинание да се освети.

Back to top button