Любопитно

Формации на Младежкия център започнаха творческите си изяви

Три от съставите на хасковския Младежки център се изявиха преди официалното начало на новия творчески сезон.

Детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова беше гост в IV Национален фестивал на детските и младежки хорове във Варна. С концерт на Детския хор на България навръх Деня на независимостта – 22 септември беше открит фестивалът.

МладежкиНа открита сцена на площад „Антон Новак“ – на входа на Морската градина пяха над 160 деца от няколко детски хора от Варна, Бургас, Хасково, Русе и Пловдив.

МладежкиХоровите празници за поредна година се организират от общината и са истински празник за любителите на хоровата музика.

МладежкиВ Държавен Турнир Чирлидинг участваха мажоретките с ръководител Елена Попова. Най-новият олимпийски спорт Чирлидинг бе представен за първи път в България. Домакин на първия държавен турнир по мажоретни спортове бе Пловдив – зала Колодрума. В състезанието се включиха над 200 участници. Момичетата от Мажоретен състав – Хасково се класираха в следните дисциплини: Попмпони хореография на място – първо място, Дует-батони хореография на място – първо място,
Соло – помпони на място – второ място, Соло – батони хореография на място – второ място, Соло – помпони на място – четвърто място.

Организатор на състезанието е Българският чирлидинг съюз – мажоретни спортове, който спечели домакинство за Европейско първенство и догодина Пловдив ще бъде домакин на повече от 1 500 спортисти от цяла Европа.

МладежкиНа Младежка музикална среща в Свиленград свириха и възпитаниците на Николай Делчев от група „Хала“, а също и група „Прима виста“. Организатор на събитието е Сдружение Младежки музикален център Свиленград. Музикалният формат събира младежи от различни градове на страната и се провежда за трета поредна година. Талантливи изпълнители на рок и поп музика събират гости и жители на града на откритата сцена на река Марица.

МладежкиПрез изминалата седмица започна и активната подготовка на децата от Арт школа „Дъга“ с техните нови ръководители – Александра Габровска и Галя Марева. Те вече са набелязали своите първи теми за изложби, пленери и участия в конкурси, допълват от Младежкия център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button