Хасково

След таксата смет в Хасково за 2020 г. окончателно отмениха и тази за 2021 година

Върховният административен съд окончателно е оставил в сила решението на Хасковския административен съд, с което се отменя решението за такса смет за 2021 година, съобщават от ХАС.

Решението на местните магистрати беше от декември 2021 година. С него те отмениха частично решението на Общински съвет – Хасково за определянето на таксата за битови отпадъци за 2021 година.

Съдът отмени размера на таксата за населението на Хасково, за населението в селата в общината и за всички нежилищни имоти на предприятия.

Причината са допуснати съществени нарушения на правилата при вземането на решението.

Само преди дни Върховният административен съд отмени и таксата смет в Хасково за 2020 година, която беше увеличена с половин промил за физически и с 1 промил за юридическите лица. От Община Хасково коментираха, че ще внесат предложение до Общинския съвет надплатените суми да бъдат приспадани от следващи задължения.

В момента в Хасковския административен съд е в ход и дело по обжалване на такса смет в Хасково за 2022 г.

ВАС потвърди отмяната на такса смет за 2020 г. в Хасково

Кметът: Ще приспадаме надплатените суми за такса смет от следващи задължения

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бойко
Бойко
06.10.2022 23:09 23:09

Ало тъпото, тези дето нямат задължения откъде ще им ги приспадаш?

Back to top button