Хасково

Майка продава апартамента си в името на здравето на детето си

Ирина Мишонова преди инцидентаСъстоянието на Ирина Мишонова бавно се стабилизира. Това коментира днес пред Haskovo.info майката на момичето, което е в будна кома.

В началото на май миналата година Ирина пострада при тежка катастрофа между хасковските села Горски извор и Клокотница. Веднага след инцидента тя бе настанена в болницата в Хасково. Дни след това пострадалото момиче бе преместено в болница в Пловдив с диагноза кома, счупвания и контузен бял дроб. Малко след настаняването й там Ирина изпада в „будна кома“.

Бях принудена да продам апартамента си в Хасково, за да мога да лекувам Ирина„, допълни майката на пострадалото момиче. По нейни думи Ирина реагира на звуци, усмихва се, но все още не може да говори. Заради състоянието си, Ирина е загубила част от зрението си. 

В момента с Ирина се занимава рехабилитатор от асоциацията „Алтернатива за будна кома“. „Може да изправя крака си, но все още й е много трудно да задържи главата си„, разказа още Татяна Мишонова.

След изписването й от софийска болница през ноември миналата година Ирина е била в много тежко състояние, с чести спазми, тежки гърчове и е тежала 35 кг. В момента тя се храни с готвена храна, теглото й се е нормализирало, а лекарствата й са намалени. На месец лечението на Ирина струва между 2000 и 3000 лева.

„Знам, че приятели на Ирина искат да организират изложба и сумата от продадените картини да бъде предоставена за лечението на й„, допълни още Татяна Мишонова. Последното благотворително събитие за набиране на средства е било на 17 юни в Стара Загора и е било част от кампанията „Нека бъдем по-добри“.

Всеки, който желае да помогне, може да преведе сума по сметката на Ирина:
Райфайзенбанк
IBAN:BG76RZBB91554033080903
BIC:RZBBBGSF
Ирина Иванова Мишонова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
torres
torres
11.07.2011 15:03 15:03

dano se opravi

asd
asd
11.07.2011 16:55 16:55

Дано се оправи толкова живот има пред нея.

Gost
Gost
11.07.2011 18:27 18:27

dano se opravi naistiona jivotat e pred neq

Анонимен
Анонимен
11.07.2011 18:53 18:53

До къде се стигна да си продава жилището тази госпожа за да може да си лекува детето си а калпавата ни и мизерна държава харчи милиони за щяло и нещяло вместо да помогне на това дете.Срам и позор за управниците ни и от все сърце им желая на тия управници и на тяхните деца да им се случи същото нещо и тогава да видят какво преживява тази майка.На Ирина желая от все сърце да оздравее и да радва майка си.Цялото ми семейство се молим за Ирина и ако имах финансова възможност веднага бих им помогнал.

Иван
Иван
12.07.2011 10:57 10:57

Защо някой депутат не се откаже от тези пари в пликове в името на това дете? А ще дойдат в Хасково предизборно или за някой банкет. Толкова ли е трудно да дадеш 5000 лв от 8000лв заплата публично, нека знаят хората кой ги дава. Да, ама нали няма да останат пари за фризьор, маникюр, дрешки, обувки… Защо забравихте кои сте и кой ви избра, но нищо има господ и имате деца.

Анонимен
Анонимен
13.07.2011 16:59 16:59

Dai boje da se opravi momi4eto

aaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaa
15.07.2011 15:00 15:00

ДЕПУТАТИТЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПАРИТЕ В ПЛИКОВЕТЕ?С ЕДНА ГОЛЯМА СОПА ПО ОХРАНЕНИТЕ ГЪРБИНИ?БОЙ ДО ПОСИРАНЕ,И СТРИГАНЕ С МАГАРЕШКИ НОЖИЦИ АМА ПО ТЪПИ.ДО КОГА ЩЕ ГИ ТРАЕМ ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ?ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ,ЛЮБОВНИЦИТЕ И ВСИЧКИ ИЗГЪЗИЦИ,НА ГОСПОДАТА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.А НЕКА ДЕЦАТА НИ ДА СЕ ПОВИВАТ ЗА ДВА ЛЕВА!!!ДО КОГА ЛИ ЩЕ СПИМ?ДАНО НЕ СА ОЩЕ 500 ГОДИНИ.ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪБУДИМ ОТ ВЕЧНИЯ СЪН!!!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Back to top button