Любопитно

РИМ – Хасково стартира „Мисия будител“

Регионалният исторически музей в Хасково организира национален конкурс за ораторско майсторство за деца „Мисия будител“.

Предвижда се и изработването на календари с будители от региона за следващите 5 г. Те ще се разпространяват безплатно във всички училища в областта. Целта е децата да се запознаят с 60 местни будители. С инициативата ще се отброи времето до 100-годишния юбилей на музея.

„Мисия будител“ е национален конкурс и в него могат да участват ученици от 1 до 12 клас. Участниците трябва да заснемат 30-секундно видео на български книжовен език или с български субтитри от жестомимичен език, в което да покажат защо те са съвременни будители.

В помощ на децата е разработен Уоркшоп от 10 видеа с инструкции и насоки, които са на сайта на Кирковото училище. Конкурсът е отворен за кандидатстване от 10 октомври до 20 ноември 2022 г. Награждаването на децата в три възрастови категории ще е на 26 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button