Хасково

До дни почва ремонтът на пътя Симеоновград – Гълъбово

Разбитият път, архивДо дни трябва да започне дългоочакваният ремонт на пътя Симеоновград – Гълъбово. Разбитата отсечка е в окаяно състояние от десетилетия. Тя е част от международния път Свиленград – Русе и срещу лошото й състояние хората в района протестират от години.

Само преди дни на този път загина млада румънка, чийто автомобил катастрофира на метри от Гълъбово. Част от отсечката е и злополучната улица в Симеоновград, където смъртта си намериха шестима младежи на Великден. Там обаче ремонт скоро няма да има, защото първо трябва да се намерят пари за канализация.

По план трасето между Симеоновград и Гълъбово трябваше да бъде ремонтирано преди 2 години. Спънка обаче се оказала тромавата процедура по отчуждаване на терени. Процедурата вече е приключила, съобщиха от Областна администрация – Хасково. Предстои да бъдат изплатени и обезщетенията на собствениците. До дни МРРБ ще издаде и разрешителното за започване на ремонта. Договорът с изпълнителя вече е сключен и веднага след получаване на разрешението трябва да стартират ремонтните работи ако не се появят други бюрократични пречки, уточни шефът на Областното пътно управление Живко Боговски.

Междувременно днес правителството гласува да започне отчуждаване на имоти във връзка със строителството на 3-километровата отсечка от магистрала „Марица“ в района на граничен пункт „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button