Любопитно

Речта на омразата обсъждаха в хасковска гимназия

В семинар по актуалната тема „Реч на омразата“ участваха ученици от хасковската ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, съобщават от гимназията.

Младежите обсъждаха по интересен и ангажиращ начин какво означава реч на омразата, как се чувства човек, когато попада в подобни ситуации, колко разпространена е тази реч. С практически групови задачи те дискутираха какво поведение биха имали в подобни ситуации, как младите хора могат да предотвратяват и да действат срещу речта на омразата. Водещи на срещата бяха студентите Благовеста Иванова и Ивана Иванова.

31% от хората на възраст между 11 и 17 години в ЕС признават, че са чели или слушали онлайн послания подбуждащи към омраза към хората поради различни причини. 94% от младите хора в ЕС използват ежедневно интернет, където могат да бъдат изложени на потенциално вредно съдържание, което може да създаде зависимост, причини безпокойство или провокира агресия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button