Регион

Рекорден мигрантски натиск отчете вътрешният министър в отговор на хасковски депутат

Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос от хасковския депутат Смиляна Нитова от „БСП за България“.

От началото на годината 133 552 души са направили опит неуспешно да преминат турската граница. Демерджиев обясни, че има образувани над 200 разследвания срещу групи за трафик на мигранти. Той посочи, че се прилагали редица мерки, сред които отпуснатите средства за ремонт на инфраструктурата в 30-километровата погранична зона, включването на армията в опазването на границата с хеликоптери и дронове. С дроновете се следели не само мигрантските групи, а дали граничните полицаи съдействат на мигрантите.

Вътрешният министър отчете, че 87% от капацитета на центровете за мигранти е запълнен. В центъра в София се намират 400 мигранти, а в Любимец са 968. От центровете на Държавната агенция за бежанците в региона в Харманли са настанени малко над 1 500 души, а в Пъстрогор – 125 чужденци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button