Хасково

8 осиновени деца през юни, 21 приемни семейства в областта

Дом "Асен Златаров"8 деца, вписани в тукашния регистър, са осиновени през месец юни, съобщи главният експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. 

Нововписаните през тази година са 33, а нововписаните семейства за същия период са 349. Общо около 3 200 са чакащите семейства на кандидат-осиновители, уточни Манахилов. В момента върви процедура за осиновяване на дете от дом „Проф. д-р Асен Златаров“ в Италия.

21 са приемните семейства в областта, 8 от тях са професионални. 4 от професионалните семейства са в Хасково, 2 в Стамболово и по едно в Ивайловград и Любимец.

От дирекция „Социално подпомагане“ отчитат спад в броя на децата в домовоте в града. При капацитет 40 в дом „Надежда“ има 29 деца, а в Дома за медико- социални грижи- 50 при капацитет 100. Най-пълен е дом „Асен Затаров“. Там са заети 80 от общо 81 места, съобщи Стефан Манахилов. В момента се финансира Център за настаняване от семеен тип в Димитровград, който да започне работа от месец септември. Така 6 деца от дом „Надежда“, които тази есен ще са в първи клас, ще бъдат настанени в него и ще тръгнат на училище в Димитровград.  

7 са регистрираните бездомници в региона, 4-ма от тях са в Хасково. Надеждата на социалните работнвици е очакваното отваряне в началото на следващата година на Център за временно настаняване в Димитровград. Капацитетът му ще е 20 места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button