Хасково

Пуснаха под домашен арест турския полковник заради сърдечно заболяване

Хасковският окръжен съд измени мярката за неотклонение на 63-годишния турски гражданин Мустафа Гьокташ от задържане под стража в домашен арест.

Той си е наел квартира в Хасково, където ще остане до приключване на същинското му дело за екстрадиция. Първото заседание е на 25 ноември.

Haskovo.info припомня, че бившият полковник и адвокат е издирван от турските власти за убийството на писателя и университетски преподавател доц. Неджип Хаблемитоглу на 18 декември 2002 г. в Чанкая, област Анкара. Максималното наказание за престъплението е доживотен затвор.

Гьокташ поиска да излезе от ареста заради сърдечно заболяване, което беше потвърдено от назначената на 14 ноември съдебно-медицинска експертиза. Тогава на мъжа му прилоша в съда и беше транспортиран с линейка до хасковската болница. Той е бил настанен за лечение в Кардиологично отделение.

Днес вещото лице – началникът на хасковската Кардиология д-р Антони Гогов, каза пред съда, че Гьокташ страда от вид исхемична болест на сърцето, която на този етап се лекува с медикаменти и не се налага поставянето на стент.

Според кардиолога Мустафа Гьокташ трябва да избягва стреса, като задържане в ареста. По тази причина съдиите му наложиха по-леката мярка „домашен арест“.

Издирваният от Турция полковник получи сърдечна криза в съда, откараха го с линейка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button