Любопитно

Конкурс събира фотографии на красива коледна украса в Хасково

Фотоконкурс за най-красива коледна украса на тема „Хасково – светла коледна приказка“ обявиха от кметството.

„Община Хасково вече е готова със своята Коледно-новогодишна празнична градска украса. Тя ще блести по-ярко, когато към нея се прибавят и хилядите светлини от Вашите домове, коледни дръвчета, обществени сгради, офиси, търговски обекти и др. Затова искаме Хасково да бъде озарен от празнични светлини и заедно да разкажем нашата звездна коледна приказка“, призовават от общината.

Конкурсът е за любителска фотография. Приемат се снимки на празнично украсените домове и градини, офиси, корпоративни сгради и търговски обекти. Допускат се до 3 снимки от един автор. Фотографиите трябва да са авторски, актуални и да са съобразени с темата „Хасково – светла коледна приказка“.

За участие се приемат само файлове във формат JPEG. Препоръчителният размер за оптимална визуализация на изображението е 3000 px по дългата страна. Не се препоръчва участието с по-малки изображения. Допустими са обработка на снимката за яркост и контраст, изостряне на изображението, кропване на снимката. Не са допустими фотоколажи, снимки ретуширани дигитално и съдържащи надписи, графики, рамки или дати.

Всички снимки трябва да бъдат придружени от текстов файл, който да съдържа: Заглавие на снимката, Трите имена на автора, Клас или възраст, Координати за връзка с автора – точен адрес, телефонен номер и e-mail.

Ако на снимките присъстват непълнолетни е задължителна декларация за съгласие за публикуване на снимката от родителите на сниманото дете. Ако липсва такава декларация, фотографията няма да бъде включена в конкурса.

Снимките трябва да бъдат изпратени на e-mail: photos@haskovo.bg до 24:00 часа на 18 декември включително. Фотографии, изпратени на други електронни адреси, приложения или платформи, както и след тази дата, няма да се приемат.

На 19 декември всички коректно изпратени снимки ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Хасково и в инстаграм профила ѝ. Гласуването в социалните мрежи ще бъде чрез реакция на снимката и ще продължи до 24:00 часа на 28 декември включително. Снимките, събрали най-много харесвания в двете социални мрежи, ще получат специални награди.

Професионално жури ще оцени всички фотографии и ще определи победителите в различните категории. В състава му са фотографите Славян Костов, Калина Петрова и Павел Данев.

Община Хасково ще връчи следните награди за фотография за: Най-красива украса на коледно дърво, Най-красива украса на градина или двор, Най-красива украса на сграда – офис, търговски обект, обществена сграда и др., Награда за най-много реакции във Фейсбук, Награда за най-много реакции в Инстаграм, Голямата награда на журито, Наградата на Кмета на Община Хасково, Наградата на Дядо Коледа. Наградите ще бъдат връчени през януари 2023 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button