Хасково

115 000 лв. за общини в Хасковска област за развитие на образованието

Над 115 000 лв. получиха общини в Хасковска област за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието.

По-голямата част от сумата е за подкрепа на образователните медиатори и социалните работници. Със средствата се осигурява изплащане на възнагражденията им до края на юни 2023 г.

Образователните медиатори съдействат на педагогическите специалисти за подобряване обмена на информация между учители и родители. Те оказват подкрепа на родителите при самоподготовката и упражненията на децата, като им предоставят необходимата за това информация.

Работата им получи много висока оценка, особено по време на преминаванията към онлайн обучение по време на последните две пандемични години, посочват от просветното министерство.

Част от допълнителния трансфер, одобрен от Министерския съвет, е по програма „Профилактика и рехабилитация на педагогическите специалисти“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button