Хасково

Освободиха част от запорираните общински пари срещу паркинг

Паркингът зад 21 век, архив

Съдът е приел като обезпечение паркинга зад комплекс 21 век

Блокираните по сметките на община Хасково суми са 1,7 милиона лева. Размерът им е намалял почти наполовина, тъй като кметството е предложило друго обезпечение.

Запорът на сметките на общината бе наложен след като две строителни фирми поискаха от съда да гарантира вземанията им по стари договори.

Предложеното от общината обезпечение е паркингът до комплекс „21 век“. Очакваме и останалите 1,7 милиона да бъдат освободени от съда. За тях сме предложили като обезпечение сградата на общинската данъчна служба, обясни пред Haskovo.info кметът Георги Иванов.

Просрочените задължения на Община Хасково са в размер на 5 милиона лева, става ясно от информацията за изпълнение на бюджета, която ще бъде представена на сесия на местния парламент следващия петък. Най-голямата част от тях е за ремонти на уличната мрежа – над 3 милиона лева. Не са изплатени и капиталови разходи от предишни години, като причината е, че средствата за тях не са преведи от МРРБ.

В същото време общината има да получава 5,7 милиона лева – основно от местни данъци и такси. За събирането им са назначени двама публични изпълнители.

30% е изпълнението на плана за местни приходи в бюджета на Община Хасково за първите 6 месеца на годината, показва справката. При заложени близо 26 милиона лева в хазната са влезли 8 милиона. Миналата година приходите за същия период са били 10,4 милиона лева, а през 2009-та – 13,6 милиона.

Намаляването на собствените приходи е свързано с намаляване на операциите с общинско имущество, обяснява в докладната си кметът Георги Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button