Хасково

Две хасковски гимназии на финала на национален конкурс

Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково ще се борят за наградите на националния конкурс за най-добра инициатива на ученически съвет.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката съвместно с Държавната агенция за закрила на детето и Съвета на децата към ДАЗД. Целта му е да стимулира ученическите съвети за осъществяването на полезни инициативи, да гарантира правото на учениците да бъдат активни участници в живота на училищната общност.

Инициативите на двете хасковски гимназии са в категория „Изграждане на гражданско съзнание, в т.ч. доброволчески, благотворителни инициативи, обществено полезни дейности, и съхраняване на националното самосъзнание“.

Журито е оценило общо 186 заявления от училища в страната, като е одобрило 40 проекта заради тяхната оригиналност, икономичност и приложимост. Те трябва да бъдат осъществени до края на март. Призьорите във всяка конкурсна област ще бъдат обявени и наградени с парични суми в началото на май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button