Хасково

Турски магистрати на посещение в Хасково

Темида Работно посещение на магистрати от Турция организира днес и утре Окръжен съд – Хасково в изпълнение на проект “Укрепване на правосъдието и правоприпагането в пограничните райони”.

За първи път в транс-граничните отношения между двете страни се организира работна среща между български и турски магистрати. В нея ще участват 28 съдии от всички съдебни райони на Европейската част на Труция. Домакин на проявата ще бъде председателят на Окръжен съд Хасково Росен Русев.

Акценти на организираната по този повод дискусия ще бъдат структурата на съда и прокуратурата, правата на съдиите и прокурорите, наказателните производства. В рамките на проявата е предвидено посещение на наказателен процес. Ще бъде дискутирано и сътрудничеството с други държави при изпълнение на наказания и екстрадиране, както и етичния кодекс и поведение на съдиите и прокурорите.

Турските магистрати ще се срещнат с областния управител Райна Йовчева и кмета на Хасково Георги Иванов. В късния следобед ще започне работната среща по проект “Укрепване на правосъдието в пограничните райони”. В нея ще участва и председателят на Апелативния съд в Пловдив Радка Петрова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button