Любопитно

Записват изпълнители за „Китна Тракия пее и танцува“ в Хасково

57-то издание на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе в рамките на три дни – 12, 13 и 14 май, съобщават от община Хасково.

Конкурсната програма ще е на 13 май. Участват любителски групи и индивидуални изпълнители на автентичен фолклор в пет категории: Певчески групи, Танцови групи, Ансамбли, Индивидуални изпълнители, Народни обичаи. Участниците ще бъдат оценявани от жури от фолклористи, етнографи и хореографи.

Във всяка категория община Хасково присъжда златно, сребърно и бронзово отличие, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички участници получават грамоти за представянето си на уникалния събор за самодейци и автентични изпълнители.

За конкурса на 13 май е необходимо участниците да попълнят заявка по образец и да я изпратят на имейл: culture@haskovo.bg или на адрес: 6300 Хасково, Община Хасково, пл. „Общински“ №1.

Във всяка от празничните фолклорни вечери на 12, 13 и 14 май на сцената на Националния събор „Китна Тракия пее и танцува“ ще гостуват любими народни изпълнители. Ще се вият кръшни хора, ще се пеят вечните български народни песни, ще се представят автентични носии, а на кичести люлки в парка ще се срещат моми и момци.

По време на националния събор по стара българска традиция ще бъдат представени емблематични български занаяти, автентични национални ястия и традиции от близкото и далечно минало на българите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button