Регион

Почина пребитият в дома си мъж в село Странско

67-годишният Филчо Атанасов, който на 2 април беше жестоко пребит в дома си в димитровградското село Странско е починал вчера в хасковската болница.

Той беше в кома повече от седмица и въпреки усилията на лекарите е загубил битката за живота.

Haskovo.info припомня, че за побоя е обвинен 18-годишният Делчо Димитров, който през миналата седмица беше оставен в ареста от съда. Според събраните доказателства в нощта на 1 срещу 2 април Делчо и друго момче на 15 г. отишли в дома на жертвата с бутилка алкохол. След като започнали да пият нещо се объркало и 18-годишният Делчо нанесъл тежки травми по главата на домакина.

Съд
Обвиняемият Делчо

На следващия ден съседи видели на улицата пребития мъж, който бил целият в кръв. Кметът на селото Хубен Пончев подал сигнал, след който момчетата бяха заловени, а пострадалият беше откаран в болницата.

18-годишният Делчо е от Длъгнево и е в Странско от скоро. Той има 3 предишни присъди – за средна телесна повреда, за кражба и за използване на платежен документ без съгласието на собственика. Хора от селото разказаха, че непрекъснато създавал проблеми.

В съдебната зала Делчо заяви, че не е автор на жестокия побой. Той посочи, че ударите нанасяло по-малкото момче. Бил пиян и си изкарал яда на възрастния човек. Това обаче не било прецедент, според жителите на Странско. Често Делчо набеждавал други момчета от селото за извършени от него нарушения и престъпления.

Сега предстои обвинението срещу Делчо да бъде преквалифицирано от причиняване на средна телесна повреда в по-тежкото – за убийство.

18-годишният от Странско: Не го бих аз, другият беше. В селото почват подписка срещу него

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги
Георги
11.04.2023 11:56 11:56

Тоя паразит да бъде убит с камъни публично пред цялото село измет долнопробна

Back to top button