Спорт

Хасковлия представя България на Световното първенство за трансплантирани

Хасковлия е един от двамата състезатели, които представят България на Световното първенство за трансплантирани, което ще се проведе от 15 до 21 април в Пърт, Австралия.

Георги Пеев, който е с трансплантирани сърце и бъбрек, ще участва в коронните си дисциплини, в които вече стана европейски шампион – 50 и 100 метра бруст, както и 50 метра кроул във възрастовата група 40 – 49 г.

Огнян Ганчев от Шумен, който е с трансплантирано сърце от 2006 г., ще плува 50 и 100 метра гръб във възрастовата група 60 – 69 г. През 2009 година той изкачи Монблан и така стана единственият с трансплантирано сърце, изкачил върха.

Световно първенство
Георги Пеев

Българският отбор е най-малкият от всички 46 тима, представящи държавите си. Най-многобройният отбор е на домакините – 244 човека.

Пеев и Ганчев ще плуват на 18 и 19 април, когато са квалификациите и финалите. „Моята цел е да плувам поне един финал, което ще е уникален успех“, каза пред Haskovo.info Георги Пеев.

Световно първенство„Благодарим на всички, които ни помогнаха да дойдем в Австралия, нашето участие е мисия – да събудим системата в България, тъй като трансплантациите са много малко. Благодарим на лекарите ни, на семействата на донорите и на нашите семейства“, заявиха от Австралия Георги Пеев и Огнян Ганчев.

В Австралия те се борят някой в България да ги чуе и да има повече реализирани донорски ситуации, за да има повече трансплантации и спасени животи.

Георги Пеев с два златни и три сребърни медала от Европейското в Италия

Георги Пеев стана европейски шампион на 100 метра бруст, България с 12 медала

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Haha
Haha
15.04.2023 17:49 17:49

Мега противен е този

Back to top button