Любопитно

С изложба за Елисавета Багряна започна „Южна пролет“

Литературните дни „Южна пролет“ в Хасково започнаха с откриване на изложбата, посветена на 130 години от рождението на Елисавета Багряна.

Експозицията „Как ще спреш ти мене волната…“ беше представена във фоайето на РИМ – Хасково от директора на Националния литературен музей Атанас Капралов и Катя Зографова – автор на книгата „Играещата със стихиите“, съобщават от общината.

„Поздравявам организаторите на Литературни дни „Южна пролет“ в лицето на Община Хасково за това, че съхраняват и надграждат този празник на словото и творчеството. Вярвам, че именно от „Южна пролет“ ще тръгнат новите съвременни поети“, каза при представянето на експозицията Атанас Капралов.

ИзложбаЗаместник-кметът Мария Вълчева подчерта, че гостуването на изложбата в Хасково е висока оценка за значимостта на „Южна пролет“ и покани всички жители и гости да се включат в проявите от програмата на литературните дни.

Днес „Южна пролет“ продължава с концерт на Акустично джаз трио от 16:30 часа пред галерия „Форум“.

Официалното откриване на Литературните дни е от 18 часа пред театър „Иван Димов“. Веднага след запалването на лауреатския огън, ще бъде представена антологията „Спектър на земните звуци“, а празничната вечер ще продължи с концерт на дует „Шик“.

30 дебютанти от 16 до 40 г. ще участват на „Южна пролет“ в Хасково – ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button