Хасково

Ученици от „Св. Климент Охридски“ се представиха със симулативен процес в съда

Деца от хасковското училище „Св. Климент Охридски“ показаха днес симулативен процес в съда.

Те са участници в клуб „В началото бе словото…“ от иновативното училище „Фабрика за личности“ по Национална програма „Иновации в действие“ с ръководители Добрина Велинова и Даниела Стоянова.

Учениците представиха „Съд на Бастиан“ – интерпретация по мотиви от романа на Михаел Енде „Приказка без край“. Партньори при реализацията на постановката са Окръжен съд – Хасково с председател Миглена Тянкова, Районен съд – Хасково с председател Пламен Георгиев и адв. Ина Вескова. В края всички бяха поздравени от съдия Георгиев, който подари на децата Конституцията. Поздрави отправи и директорът на училището Гинка Райчева.

В продължение на три дни ОУ „Св. Климент Охридски“ е домакин на гости от три училища по Националната програма „Иновации в действие“. Това са ОУ „П. Р. Славейков“ – Ямбол, ОУ „Христо Ботев“ – село Камбурово и ОбУ „Васил Левски“ – с. Тенево. Те изгледаха представлението и също аплодираха децата. В предните дни гостите имаха посещения на иновативни часове в хасковското училище, разгледаха града, като посетиха галериите, Кирковото училище, театър „Иван Димов“ и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button