Спорт

Георги Пеев и Микяй Наим с отличия на приема на Стефка Костадинова

Световният шампион от първенството за трансплантирани в Пърт, Австралия Георги Пеев и вицешампионът на европейското първенство по борба за мъже в Загреб, Хърватия Микяй Наим днес бяха на приема, даден от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова в София.

Покани получиха медалистите на Европа по вдигане на тежести и борба. Пеев и Наим получиха значка на БОК, която се дава за изключителен принос към олимпийското движение.

„За мен е гордост, че съм носител на такава златна значка. Истинско щастие е да се докосне човек до шампиони като Микяй. Те са нашата гордост и слава по света“, казва Пеев.

Стефка Костадинова също подкрепя каузата за повече трансплантации и спасени хора в България.

БОК„Вашите отличия идват в много важен момент за българския спорт – в предолимпийската година и в период на тежки изпитания за спечелване на олимпийските квоти. Благодаря на вас, на треньорите, на хората от щабовете на националните отбори и на ръководствата на федерациите. Помнете, че сте наследници на велики българи, на големи шампиони, желая ви да станете като тях пример за подражание на милиони наши сънародници“, каза в приветствието си Костадинова.

Георги Пеев стана световен шампион на първенството за трансплантирани

Микяй Наим е вицешампион на европейското в Загреб

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шампион
Шампион
11.05.2023 9:01 9:01

Дето да се снима да каже, че се е състезавал сам. Първи е понеже е нямало други участници. За това е била цялата тарапана, да си събере парички и да участва щото много шум ще се вдигне. Знаеле че само той ще участва в неговата категория.

Back to top button