Спорт

Георги Пеев стана световен шампион на първенството за трансплантирани

Хасковлията Георги Пеев спечели златен медал на 100 метра бруст в групата 40 – 49 г. на Световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия.

Пеев заедно с втория български представител на шампионата Огнян Ганчев плуваха финали. Ганчев се класира на 5 място в дисциплината 50 метра гръб във възрастовата група 60 – 69 г.

Това е първи медал за България в плуването на Световно първенство за трансплантирани. В други спортове през годините страната ни е имала медали.

Георги ПеевУтре Пеев ще се състезава в дисциплините 50 метра бруст и 50 метра кроул. Ганчев ще се състезава на 100 метра гръб.

Георги Пеев„Благодарим на семействата ни, на семействата на донорите ни, на лекарите ни, на всички, които ни подкрепят финансово и с екипировка, за да сме тук, както и на стотиците приятели, които не спират да ни пишат“, написаха в социалните мрежи българските представители на световния форум в Австралия.

Хасковлия представя България на Световното първенство за трансплантирани

Георги Пеев с два златни и три сребърни медала от Европейското в Италия

Георги Пеев стана европейски шампион на 100 метра бруст, България с 12 медала

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.04.2023 15:31 15:31

Браво, Георги! Бъди здрав! Все така упорито защитавай живота, каузата на трансплантираните и нуждаещите се от трансплантация. Дано се събудят тия, от които зависи нещо у нас да се размърда.

Гроб-ПП-ДУ Пи се
Гроб-ПП-ДУ Пи се
18.04.2023 18:59 18:59

Откъде пари бе Гошка ? Скъсваш си гъзъ от път , ще трябва и гъс да ти присаждат

Back to top button