Хасково

Протест срещу войната по пътищата затвори булевард в Хасково – ВИДЕО

Хасково е сред 14-те града в страната, в които точно в 11 часа се проведоха протести срещу войната по пътищата.

„Ние сме тук като потърпевши. Убиецът на сина ми втори месец се разхожда на свобода. Не са предприети никакви мерки за задържането му“, каза бащата на загиналия 23-годишен Йордан – Ясен Бозуков. „Протестът е под надслов „Да спрем войната по пътищата“. Нашият син падна жертва на тази война“, добави той.

Haskovo.info припомня, че тежката катастрофа стана на пътя Хасково – Димитровград, когато колата на Йордан беше застигната и ударена от друг автомобил. Младежът беше откаран в много тежко състояние в хасковската болница, където няколко дни по-късно почина. Виновният шофьор пък беше освободен няколко часа след инцидента и е избягал в Турция.

ПротестРоднините искат справедливост и по-тежки наказания за шофьорите, които карат под въздействието на алкохол и наркотици. На 11 май пред съдебната палата се проведе протест „Справедливост за Дани“.

ПротестСред протестиращите днес в Хасково бяха и близките на 18-годишния Ангел Морунов, загинал на 30 август 2020 г. при катастрофа край Любимец. Той се е ударил с мотопед през нощта в спрян на пътя микробус. Шофьорът на буса е получил 3-годишна условна присъда от хасковския съд, като едва преди дни Апелативният съд в Пловдив е отнел шофьорската му книжка, разказаха почернените роднини на момчето, които не искат да се дават условни присъди при смърт на пътя.

Протестиращите затвориха временно движението по двете платна на булевард „Раковски“ до Автошколата. Те почетоха жертвите на пътя с едноминутно мълчание.

В Хасковска област протест има и в Тополовград, където временно се блокира движението по пътя за Елхово и Лесово.

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Хасково – Димитровград

23-годишен е с опасност за живота след тежката катастрофа край Хасково

Почина тежко раненият шофьор от катастрофата край Хасково

„Справедливост за Дани“ събра десетки пред съдебната палата в Хасково

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
!!!
!!!
21.05.2023 18:06 18:06

Който е пуснал от ареста пияния и надрусан боклук, сега той да бъде съден вместо него!!!

реалис
реалис
21.05.2023 22:39 22:39

българската полиция..56000 служители. вземат над 120милиона лева минимум на месец заплати..питам ги това ли заслужаваме . никъкво достойнство .целия смисъл на живота им се състои в ранното им пенсиониране и дваисете заплати бонус

Back to top button