Спорт

С обиколка на кабриолети стартира автомобилното състезание в Хасково

Автомобилното състезание от първия кръг на националния пистов шампионат – затворен маршрут в хасковския квартал „Орфей“ започна с демонстративна обиколка на кабриолети.

Преди това кметът Станислав Дечев официално откри състезанието, като посочи, че общината е за направата на писта за автомобилни състезания на терена на бившето летище „Узунджово“.

Стартираха 38 пилоти, защото във вчерашните квалификации отпаднаха двама. Единият беше хасковлията Иван Минев, чиято кола се повреди след инцидент по трасето.

Днес първи по трасето започнаха пилотите от серия Лада, а след тях са Спорт, Туринг и Макси. Организаторите казаха, че при силен дъжд състезанието ще бъде спряно, защото ще е опасно за пилоти и публика.

Покрай трасето има много зрители, включително и от други градове. Имаше хасковлии, които се жалваха от мръсотията в подлеза под булевард „Васил Левски“.

РалиПо обяд състезанието беше временно спряно за почистването на разлято масло в района на кръговото до сградата на ВиК.

Движението ще бъде затворено от 10 до 14:30 часа.

Временна организация за безопасност на движението за 27 и 28 май, както следва:

– по бул. „Васил Левски“ град Хасково – в участъка от кръгово кръстовище на ул. „Ком“ до пътен възел „Орфей“, пътна връзка за бул. „Раковски“ – посока Димитровград, пресичане на бул. „Раковски“, качване на пътен възел „Орфей“, бул. „Васил Левски“ – посока улица „Пловдивска“, връщане по същата улица, слизане по пътна връзка, бул. „Раковски“ до предварително приготвено пресичане на разделителната ивица срещу бензиностанция “EKO”, преминаване по източното платно на бул. „Раковски“, пътна връзка на кв. „Орфей“, по бул. „Васил Левски“ включване в локалното платно, пресичане на зелената ивица до подлез „Орфей“, включване в директното трасе на бул. „Васил Левски“ до кръгово кръстовище на ул. „Ком“, включително и кръговото кръстовище.

– шофьорите, които наспускат или влизат в града ще преминават по обходни маршрути, като движението се насочва по съседни улици и сигнализирането ще се извърши с пътни знаци.

РалиТролейбусите ще бъдат заменени с автобуси и ще се движат по маршрут: ЗММ-ЖП гара – Окръжна болница – Автогара – бул. ”Раковски” – ул. ”Дунав” – бул. ”Васил Левски” – бул. ”Съединение” – ЗММ.

Линия 104 – електроавтобус ще се движи по маршрут: Бившия ДАП – бул. „Освобождение” – бул. ”България” – бул. ”Съединение” – бул. ”Раковски” до кръговото на бул. ”Раковски” и обратно.

Инциденти в първия ден на автомобилното състезание в Хасково

Драматичен финал и дъжд на автомобилното състезание в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Добри-2
Добри-2
28.05.2023 12:50 12:50

А кметът срещна ли се с жителите на Орфей?

Киро
Киро
28.05.2023 13:10 13:10

Сега ако си изчистят и боклуците дето хората хвърлят,ще е супер…

Красимир Богданов
Красимир Богданов
28.05.2023 16:20 16:20

ПЪНА ПРУСТИТИЯЯ🤬🤬🤬🤬🤬,
ЗТВОРИХА ЦЯЛ ЕДИН КВАРТАЛ.
НИЕ ОТ КЪДЕ ДА МИНЕМ ,,ДА ЛЕРИМ ЛИИ,,
ДЕТЕТО МИ ВДИГНА 39° ТЕМПЕРАТУРА В СЪБОТА НЯМА КАКДА ИЗЛЯЗА ОТ ,,ОРФЕЙ 5,, ДА ОТИДА ДО БЪРЗА ПОМОЩ.
НИТО ЛИНЕЙКА МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ДО СЪОТВЕТНИЯ КВАРТАЛ.
ЩЕ СЪДЯ ОБЩИНАТА И ЩЕ ПОДАМ В ПОНЕДЕЛНИК ЖАЛБА И ИСК В СЪДА.
ТОВА НЕМОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА.

Last edited 10 months ago by Красимир Богданов
Анонимен
Анонимен
28.05.2023 17:00 17:00

Абе господине научете се да пишете както трябва след това с притенциите:)

Анна
Анна
28.05.2023 16:40 16:40

Ава, кмете, вие квартал Орфей не можете го окосите и изчистите, какво се пънете за писта. Смях, на есен с песен,.,.

Back to top button