Любопитно

Благотворителен фестивал „Подай ръка“ в Хасково

Благотворителен фестивал „Подай ръка“ ще започне на 30 май в Градската градина в Хасково.

Първо ще има забавления за деца, а от 21 часа са предвидени прожекции на български филми. Преди тях ще говорят д-р Георги Димитров и Георги Пеев. Входът е 4 лв.

Целта на събитието е набиране на средства за лечението на Даниел Златев и Фондация на българка в Кения, която се грижи за образованието на 65 деца-сираци.

Диана, която е в Кения, помоли за помощ. От края на месец март тази година децата, за които се грижи пият чиста вода, вече имат собствен водоизточник. Следващата стъпка е да благоустрои училището и да си направят градина, от която да се изхранват, казват организаторите на фестивала.

В последствие разбрахме, че и Даниел Златев има необходимост от още средства и така се зароди идеята с наши средства да организираме лятно кино с забавления за най-малките преди прожекциите, за да можем да помогнем с повече финансови средства, допълват те.

Ще бъдат прожектирани филмите: „Петя на моята Петя“, „Живот от живота“, „Майка“. На 2 юни от Кения ще пристигне Диана Дойчинова, като ще гостува и Райна Димитрова с „Книжарница в куфар“.

Ще се продават тениски на символична цена, на които дарители да нарисуват или напишат свое послание за Дани и към децата в Кения. Те ще бъдат изпратени в Кения и на Дани, като така всяко дете ще получи късче от България.

Предвидени са малки награди за деца, отговорили на въпроси от викторината. По време на фестивала ще се продават две детските книжки „Пеги и Мози“ и „Морският дявол“, като събраните средствата ще са за авторите им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Александър Милушев
Александър Милушев
29.05.2023 14:57 14:57

Моля пишете , кои са организаторите. Трудно се дарява, като не се знае ,кои ще следи за разходваните средства. Ако е Общината, тя е гарант ,че парите ще отидат по прадназначение !

Хасковлийка
Хасковлийка
30.05.2023 9:24 9:24

Трудно е да се вярва в днешни дни, прав сте. Организаторите са предвидили ежедневно отчитане на средствата, като в броенето ще има представител на кампанията за Дани и поне двама желаещи от публиката. Когато събитието приключи ще бъдат издадени протоколи за дарение.

М. В.
М. В.
30.05.2023 11:11 11:11

По тази арка вече няма ли да видим цветя, парка е ужасно занемарен.

Back to top button